هرچند به نظر میرسد که در قانون بودجه ۱۴۰۲ ردیف جداگانهای برای تولید محتوا در فضای مجازی تعریف نشده، بررسیهای پایگاه دادههای باز ایران نشان میدهد که تنها در یک تبصره بودجه امسال، ۲۲ هزار میلیارد تومان برای این کار در نظر گرفته شده است.
در بند «ه» تبصره ۹ قانون بودجه ۱۴۰۲ به شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت تکلیف شده که یک درصد از هزینههای خود را برای «ارتقای اخلاق و فرهنگ اسلامی» اختصاص دهند، از جمله برای «تولید محتوای فرهنگی در فضای مجازی»، «موضوعات قرآنی»، «نمایشی»، «جوانی جمعیت»، «مطبوعاتی»، «رسانهای نوین»، «نشر و کتاب» و «توسعه و آموزش سواد رسانهای».
این در حالی است که در لایحه پیشنهادی دولت در مجموع هزینههای شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته دولت در سال ۱۴۰۲ روی هم ۲,۲۱۱ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که یک درصد آن معادل ۲۲ هزار میلیارد تومان است.
لینک نمودار
۲۲ هزار میلیارد تومان بیش از ۳ برابر بودجه هلال احمر، حدود ۷ برابر بودجه دانشگاه تهران، ۲۰ برابر بودجه انستیتو پاستور و ۴۵ برابر بودجه مرکز اسناد و کتابخانه ملی است.
لینک نمودار
دقیقا مشخص نیست شرکتهای دولتی چقدر از این ۲۲ هزار میلیارد تومان را صرف تولید محتوای مطلوب جمهوری اسلامی در فضای مجازی میکنند، اما به جز این بخش نامشخصی از بودجه دستگاههای دولتی نیز برای این کار هزینه میشود.
به عنوان نمونه در ردیف ۱۱۴۰۲۰ قانون بودجه امسال ۱,۳۰۰ میلیارد تومان برای «طرحهای فرهنگی تبلیغی» به شورای عالی حوزههای علمیه کشور اختصاص یافته که یکی از این طرحها طرح حکمت برای تولید محتوای مجازی و رسانهای است.
یا در پیوست اطلاعات تکمیلی لایحه بودجه ۱۴۰۲، حدود ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای برنامههایی تحت عنوان «تولید محتوای فضای مجازی»، برای ۵ نهاد تبلیغاتی- مذهبی، صدا و سیما (۱۱۷ میلیارد تومان)، سازمان تبلیغات اسلامی (۲۲۰ میلیارد تومان)، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (۳۱ میلیارد تومان)، وزارت ارشاد (۱۷۶ میلیارد تومان) و بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس (۶۴ میلیارد تومان)، در نظر گرفته شده است.